Desci. Vsi so isti!

Ne vem, ali se lahko počasi že samookličem za amatersko poznavalko descev, ker sem že tolik besed spisala o tem. Oh, pet let faksa je bila mala malca … zdej se lahko lotim doživljenjskega pisanja doktorata o nasprotnem spolu.

Torej. Nedavno sem (spet) jamrala ljudem okoli mene, da se ne grem več “teh for” in da je usen ker kao “itak nočm met otrok” ali pa “sej bom posvojila froca”.

Oh, I will just marry a manchild … so I can have both.

 

Brez naslova.png

 

Dozdeva pa se mi, da po svetu tava kar veliko “manchildov”.
Takšne vrste posamezniki mislijo le nase, na svoje potrebe (takšne in drugačne), ne zmorejo empatije in ne razumejo dvojine. Nekateri imajo tudi zelo slab občutek za čas. Oziroma minevanje časa.

“Ne vem … Jz mam rd tko … počas .. pa bomo vidl.”

“Jz bi zase rd najdu popolno osebo.”

“Jz se ne bom spreminjov, če ti pa ni ušeč, pa nč.”

“Lih sm iz zveze … ”

“A ni zveza to, da se za roke držiš?”

“Upam, da te nism zavajov.”

“Nimam tok cajta, a veš … ”

“Ni te kemije, a veš … ”

“Nism še prpravlen … ”

“Pod pritiskom sm zard tega.”

“Bivša me je prevarala … v devetmu razredu …… ”

“Jz se morm nase osredotočt.”

“Loh sva pa prjatla.”

A res no, a dej ga srat, a prjatli si mal dajejo P-je v V-je, a kako?

Najhujše je to, ker moramo ženske očitno imeti ultra telepatske analitične sposobnosti in nato vse te neizrečene besede izreči namesto moških.
Pravijo, da je včasih tišina bolj zgovorna od besed. No, meni tišina žal ni dovolj jasen odgovor, zato se vedno rada potrudim razčistit zadeve. Da dobim odgovor postrežen črno na belem.
In seveda morajo biti te besede, vprašanja, eseji, natančno izbrani, prej premišljeni ali po možnosti poslani še kakšni prijateljici. Zato, da ja ne izpadeš preveč zaintereeesiraaaano, da ja ne bo kdo under pressureeee … No ja, sej sploh ne vemo … ali ti bo človek sploh odgovoril nazaj? Bo našel kakšen neumen izgovor? Boš na koncu izpadla čudna, ker ti odpisovanje na tri dni ni dovolj? OJOJ, ALI IMAŠ MOGOČE ATTACHMENT ISSUES?

Zdi se mi, da včasih ljudje raje čakajo in čakajo, zato da ne bi bili seznanjeni s kruto resničnostjo, ki se glasi: “Ne zanimaš ga.”
Meni je vseeno. Jz se zanimam zase. Mogoče bom kdaj zanimala koga drugega …

Upam, da kdo ne pomisli ob takih stvareh:
“Joj, zakaj me ne mara?”
“A je kej narobe z mano?”
“Kdaj je šlo narobe?”
“A bi se mogla potrudt?”

MA KOJI K*

Na nekatera vprašanja pač ni odgovorov.
Obstaja samo vprašanje: “JA ali NE?” In odgovor na to vprašanje se glasi: “JA.” ali “NE.”
In ne sto stvari vmes in dvesto izgovorov za vsako stvar. Če bo kdo kaj hotel, bo rekel JA. In zraven sto klicajev.

Ampak, da človek dojame, da obstajata samo ti dve besedi zato, da se vsa megla razkadi, potrebuje nekaj izkušenj. In potem prideš do nauka: desci so vsi isti. In babe smo vse zakomplicirane. Moram reči, da mogoče res ni vse tako nejasno. Ko sumiš, da nekaj “fali”, je to verjetno res.

Zakompliciramo si sami v glavi, ker ne razrešimo stvari. Kot sem že rekla, obstaja samo JA ali NE, ne pa tisoč možnosti vmes: “samohengamo”, “pišemosisamonainstagramu”, “nimamtvojetelefonskenikoljenbomimel”, “vresniclohgledamzadrugimi”, “samprjatla”, “samprjatlazugodnostmi”, “samprjatlakilahkodelitaugodnostizdrugimi” …
Dajmo še malo bolj zakomplicirat … ker lahko si “samprjatu” za vikende, lahko samo med tednom, lahko enkrat na mesec … možnosti je veliko!

Ma kup si napihljivo Ančko, če ne zdržiš!

Bilo bi čudovito, če bi se odrasli, ali vsaj na pol odrasli ljudje, obnašali svojim letom primerno. Da spoštuješ človeka in jim poveš resnico, da si odgovoren za svoja dejanja in ne kriviš drugih.
Zakaj bi mogli ignorirati ljudi, dokler ti ne izginejo izpred našega obličja? Zakaj odgovarjamo s tremi besedami in melancanastimi smajliji? Zakaj objavljamo slike, s katerimi hočemo doseči pozornost?

Dost mam tega.

A sem zdej že kej prot koncu pisanja s tem doktoratom? Ker upam, da objav s podobno vsebino več ne bo!

😀

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Desci. Vsi so isti!

 1. Desci. 😂 Moja babi tako pravi moškim in od nekdaj me je to zabavalo.
  Lepo si me zapeljala po čustvenem toboganu. Res vsega se najde. Smeh, žalost, razočaranje, pogled vase, vpogled v vzgojo mlajše generacije in vzgled družbe.
  Kar se tiče kako smo vsi isti, pa povečini res drži. Včasih me je bilo sram, da sem moški (ker se nisem strinjal a sovrstniki), danes me je sram da sem človek (ker se ne strinjam z obnašanjem, ravnanjem in vrednotami večine). But that’s life.
  Hvala za iskreno besedilo.

  Like

 2. No, no… koliko je takšnih moških, toliko je tudi žensk. Ampak verjamem, da se tega zavedaš. Je pa res, da se ljudje zelo izogibajo odgovornosti. V obdobju individualizma je pač takšna situacija. Največkrat je izgovor to, da monogamija ni v naši naravi. Ampak to je zgolj priznanje, da si kot žival; nezmožen kontroliranja samega sebe.
  Na faksu se večina želi “ven dati”. Si misliš, ajde počakam in si najdem resno zvezo po faksu, se bodo že zresnili. Na koncu so vsi resni že zasedeni, “ološ” pa tava naokoli z nespremenjenim mindset-om. Jaz sem si rekel, da če do tridesetega leta ne bom imel otrok, jih ne bom imel. Še šest let imam časa in se prav nič se silim. Najslabše je iskati resno zvezo poleti. “Poletje je za zabavo.” -everyone, probably. Že vidim kako obremenjen bo Tinder. Evo, eno jamranje z druge strani!

  Like

  1. Mogoce sem res mal hudo ocrnila moske,ampak se mi zdi, da je vec tovrstnih moskih kot pa zensk. Mogoce ker smo pac tako narejeni,in je moskim bolj pomembno, da se potesijo. 😂 zato tudi privede to takih stvari.
   O tem nespremenjenem mindsetu bi se pa kar strinjala … nekateri pac vidijo, da jim se zmer laufa na nacin,ki so ga vajeni, ljudje, ki zagrabijo na njihove fore, se vedno obstajajo …
   Ah, no! Sej bioloska ura dlje cajta tiktaka! 😅 jz sm si rekla,da do 25ga leta se ne “sekiram”, ce nam nobenga “najdla”, naenkrat sem pa ze skoraj 25. Torej podaljsamo to do 30ga. 😅 Brez sekiranja.
   Haha, no, potem pa moras tindrat pozimi..takrat je bolj resno ozracje😂 p.s a imas tinder? 😂

   Like

   1. Ajde morda je res več moških kot žensk, glede potešitve pa ne vem, če velja. Vsekakor odprto za debato. 😀
    Haha, ni druge opcije kot podaljšanje. Bomo videli kako bo, se zna zgoditi marsikaj!
    A misliš, da je pozimi boljše? Morda res. Jaz mislim, da je jeseni še nekako najboljše. Avtomatsko asociiraš jesen na neki začetek šolskega leta ter se bolj resno obnašaš. Ne vem. Nimam Tinder, bom pa ga definitivno poskusil to poletje. Bom šel v đunglo! Moram si nek dober opis izmisliti… recimo: “Velik surfer… po Internetu.” Kaj praviš? Izzivam te, da si tudi ti v petih minutah izmisliš najboljši možen opis za Tinder! p.s. A ti še uporabljaš Tinder? Ga boš uvedla v poletju? Mogoče se še srečava v “đungli”! 😀

    Like

   2. hahhaha asociiraš jesen na začetek šol leta in se resno obnašaš…. razen če si morda ponoreli študent :.D Sem ga uporabljala nekaj časa, ga imam še vedno naloženega, ampak ga nič ne odprem. Ne morem, ker mi je kar slabo samo, da pomislim na to. Mogoče se mormo pa malo manj orientirat na letne čase :.D

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.