En teden na Tindrju

Za namene svojega pisanja objav sem se za en teden priključila na Tinder sfere.

WAAOO, to pa bo zanimivo za brat 😀

Ja … nisem zagovornica uporabljanja socialnih omrežij za to, da bi se šli, kdo bo koga zahaklal in kot konja ulovil z lasom ter ga podjarmil, nato pa bi sledila divja paritev. Netflix&chill pa to. Iskreno povedano, nisem iskala desca, da bi potem počela z njim karkoli že, ampak sem hotela preveriti, kakšno je ozračje na tem planetu. Ampak, A VESTE, vse dobi drugačen pomen, če to delamo z dobro argumentiranim razlogom.

Rabla sem pač novo zanimivo objavo. Pa če se slučajno kdo obotavlja, da bi si zbrisal Tindr. Ali pa ga mogoče naredil. V spodnjih ekskluzivnih odlomkih boste lahko izvedeli marsikaj!

*Vsi zapisi so plod mojih lastnih interpretacij in opažanj. Z mojim bivanjem na Tindru nisem nikogar izrabljala za svoje pisanje na blogu. To ni javni linč določenih posameznikov, katerih identiteta seveda ostaja skrita.

1. DAN

Naložila sem Tindr in se odločila, da bom začela novo poglavje. Zbrisala sem ex ljudi, s katerimi sem se pogovarjala in nastavili dve sličici, ki sta bili na ogled ljudem, ki so od mene oddaljeni največ 30 km in so stari od 23 do 29.

Ja, priznam. Že prej sem tavala v teh sferah. Že kar nekaj časa nazaj sem se pridružila, samo da si nikoli nisem trajno izbrisala računa. Tako kot pa Instagram ali Snapchat. Vsak trenutek lahko pridem nazaj. Kako prikladno, ha ha 😀

Samo, če bom zdej prišla nazaj na Instagram za kakšen teden, boste vsi vedl, kaj se dogaja 😀 HHMMMMM.

Skratka, začetnemu šoku in prilagajanju na novo okolje je sledilo energično raziskovanje terena. Kar hitro se je pojavil dobro znan filing “vsi mi grejo na živce”, zatem pa sem sklenila “pač ne bom mela otrok”.

Nadaljevala sem s “swajpanjem” v levo in desno. Levo pomeni “ni mi všeč”, desno pomeni “všeč mi je”.

Aplikacijo lahko posodobiš na gold verzijo, kjer za nekaj evrov na mesec lahko vidiš, kdo te je “všečkal”, ti pa lahko druge “super všečkaš”. Wtf? Če bi za svoj blog dobivala kaj denarja, bi se to mogoče splačalo preizkusiti. 😂

2. DAN

Po nekaj pregledanih fotografij oseb sem ugotovila vzorec, ki se je pojavljal in ponavljal. Na izbiro imamo več vrst descev:

  1. Tisti, ki se morajo slikati brez majice, da pokažejo svoje premoženje.
    Wau, maš lep biceps, a to je pa tut vse?
  2. Tisti, ki se morajo slikati v fitnesu.
    No, te se po možnosti slikajo tudi brez majice. Lepo, da se gibaš. ME. NE. GANE.
  3. Tisti, ki se slikajo s kužkom ali otrokom. WAOOO, to pa je psihološka fora. Nekej v tem smislu, da vidiš, da imajo fantje tudi nežnejšo plat in znajo poskrbeti za bitje. No, lepo da je pes lepši od tebe.

No, tudi sama sem namerno izrabila prednosti tretje točke in se na nadmorski višini 650 m slikala s svojim kužkom.

Začela sem dobivati dobro znana klasična vprašanja: “A je to labradorec a zlat prinašalc?”

Nato pa še: “O, a hodiš v hribe?”

Če enkrat mesečni obisk Šmarjetne gore šteje kot planinarjenje, potem hodim ja.

Iskreno rečeno sm hotla samo najdt enga, ki bi bil občasna varuška mojga psa. 😂 Pa da ga zraven še malo vzgoji namesto mene.

3. DAN

Skrivnemu “swajpanju” doma sem naredila konec in uporabljanje Tindra javno obeležila v javnosti. Med čakanjem v vrsti za kruh v trgovini, sem si malo pogledala nove izbire za tisti dan. Naenkrat me je ratalo kar malce sram. Hitro sem uporabila svojo priljubljeno taktiko “zatemni zaslon” in nadaljevala s tapkanjem. Drek, zdej pa slabo vidm. To pa ni ravno prikladno.

4. DAN

Večinoma se debata začne s “kako si” in “kaj počneš v lajfu”. Ugotovila sem, da bi lahko na pritlehen način to izkoristila za samopromocijo bloga. Takoj je sledilo vprašanje: “A daš link?”

YAAAS, DELUJE.

Ko vidis nekoliko povišano število ogledov na blogu, se zaveš, da si ga je nekdo bolj podrobno ogledal. Kripi filing. Kot da bi ti nekdo brskal po možganih.

Zvečer sem si ogledovala seznam ljudi, ki mi jih je “matchalo” in ugotovila sem, da jih je nekam malo. Očitno me je tisti, ki sem mu poslala link, odstranil. Huh.

Kako odgnati desca? Pošlješ mu svoj blog.

Ugotovila sem, da če te nekdo “všečka”, ki se sicer ne nahaja v tvojem nastavljenem radiusu, ampak se ti v njegovem, ti ga pokaže med možnimi izbirami. Seveda se je moralo zgoditi to, da me je spet polajkal ex tinder človek, s katerim sem se nekoč zgovarjala in sem potem zbrisala vse ljudi. “A si spet nazaj?” sem dobila vprašanje.
“Ja, delam raziskavo za na blog,” sem mu odvrnila. Nato je začel z nekimi čudnimi forami. Ne vem, a je hotel, da bi bil slaven in bi ga tukaj omenila?

haha

5. DAN

V angleščini obstaja fraza “netflix&chill”, ki mi je verjetno ni potrebno razlagati. Po nekaj pogovorih z desci, sem ugotovila, da obstaja tudi v slovenščini neka kratica za to. A ima kdo kaj več pojma? Očitno gre razvoj sodobne slovenščine kar hitro naprej.

Ko sem že pri teh zadevah, moram povedati, da sem od zadnjih poskusov na Tindru pa do zdaj, opazila kar nekaj sprememb. Zdi se mi, da so fantje začeli uporabljati malo drugačne pristope. Namesto neverbalnih odgovorov – smajlijev z breskvami, melancani in ostalim sadjem ter zelenjavi, ki izgledajo podobni delom telesa, so začeli uporabljati bolj verbalne znake. Črke, mislim. Pa ne samo nekaj črk, kot so “aha” ali pa “aja”, ali pa “kul”. Celo jim uspe skupaj sestaviti nekaj povedi.

6. DAN

Celo sem naletela na nekoga, s katerim sem lahko nadaljevala normalen pogovor. Bila sem presunjena. Ali Tindr hoče, da podaljšam čas njegove uporabe?

7. DAN

Zjutraj sem spet malo prečekirala zadeve. Ko sem gledala desce, ki se ponujajo celotnemu omrežju in zraven jedla zajtrk, mi je postalo slabo.

Bruhala sem in uničila svoj telefon.

Tako!

EPILOG

No, seveda ni bilo tako dramatično. Čas zadanega bivanja na Tindru se je iztekel. Pričakovala sem, da bodo gor razni čudaki, ki mi bodo težili z breskvami in melancani ter čakali, da bo dozorelo tudi moje sadje. Sicer se je kakšen tak pojavil … na srečo se na Tindru ne da pošiljati slik, tako da me ni nič moglo presenetiti. Verjetno so to naredili z razlogom. Če pa nisi zih, kam človek meri na drugi strani, ga je potrebno anketirati. Fino je, da lahko takoj odstraniš ljudi, ki se ti ne dopadejo. Ali pa da te odstranijo drugi. Po nekaj dneh na Tindru mi je kar “padlo dol” še bolj kot mi je pa preh. Po nekaj čudnih in brezciljnih pogovorih sem ugotovila, da to ni najboljši kraj za spoznavanje ljudi. Moraš bit res že motiviran ali pa nepotešen, da redno pregleduješ nove izbire.

😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.